Wat kan ik doen tegen een long ontsteking?

Er zijn allerlei dingen die u kunt doen om een long ontsteking te voorkomen. Als u rookt kunt u het beste (tijdelijk, maar het liefst voor altijd) stoppen met roken. Rokers lopen meer risico op een long ontsteking. Om precies te zijn heeft een roker vier keer zo veel kans op een long ontsteking als een niet roker. Niet roken is sowieso ook gezonder, aangezien u een verhoogde kans op meerdere aandoeningen hebt als u rookt.

U voorkomt infecties door een goede weerstand te hebben, u bevorderd een goede weerstand door voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, genoeg rust te nemen, voldoende water te drinken en weinig te alcohol drinken.

Als u in aanmerking komt voor een griepprik is het aangeraden om deze te halen. De griep verzwakt uw weerstand en dit kan lijden tot infecties.

Wat kan ik doen tegen een long ontsteking, als ik een long ontsteking heb?

Als u een long ontsteking heeft dan zal uw arts waarschijnlijk antibiotica voorschrijven. Neem deze antibiotica goed in. Verder is het belangrijk dat u niet rookt, voldoende drinkt (vooral als u koorts heeft), voldoende rust neemt en dat u genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt. Ook kunt u het beste niet in uw hand hoesten, dit omdat u dan de bacteriën of het virus kunt overbrengen aan anderen. Hoest u toch in uw hand, dan is het zaak om uw handen direct grondig te wassen met desinfecterende zeep.